the end of the net: personal stuff computer stuff topography genealogy Lego

Nederland 1858-1870 The Netherlands 1858-1870

English / Nederlands

InleidingIntroduction

Een nieuwe versie van deze applicatie, met verbeterde en nieuwe functionaliteit is beschikbaar op mijn andere website, nigami.net.

A new version of this application, with improved and new functionaliteit is available on my other website, nigami.net.

Deze pagina combineert Kuypers Gemeente-Atlas van Nederland uit 1865-1870 met afbeeldingen en plaatsbeschrijvingen uit Het Koningrijk der Nederlanden, voorgesteld in een reeks naar de natuur getekende schilderachtige gezigten en beschreven door J.L. Terwen uit 1858 om zo tot een interactief beeld van de topografie van Nederland in het midden van de negentiende eeuw te komen.

This page combines Kuypers Atlas of the Municipalities of the Netherlands of 1865-1870 with pictures and topographical descriptions from Het Koningrijk der Nederlanden, voorgesteld in een reeks naar de natuur getekende schilderachtige gezigten en beschreven door J.L. Terwen (The Kingdom of the Netherlands, presented in a series of expressive views and described by J.L. Terwen) from 1858, in order to create an interactive representation of the topography of the Netherlands in het middle of the 19th century.

Status

Op dit moment bestaat de kaart uit 8136 tegels. Voornamelijk het westen van Nederland (heel Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant), en kleine delen van de Achterhoek, Twente, Friesland (Ameland) en rond het Drielandenpunt). Heel Nederland zou zo'n 20.000 tegels beslaan. Ik ben dus op zo'n 41%.
Opmerkingen? Vragen? Stuur een mailtje.

Meewerken?

Hoewel ik de uitgave zelf heb, is het ondoenlijk voor mij om de beschrijvingen uit Het Koningrijk der Nederlanden.. van J.L. Terwen van alle plaatsen over te typen (of te OCR'en) en in een database te zetten. Het boek is gescand door HathiTrust. Plaatsbeschrijvingen zijn dus erg welkom per mail.

Credits

De Google-maps implementatie is gebaseerd op Mike Williams' Google Maps API Tutorial.
De Gemeente Atlas-scans zijn — met toestemming — afkomstig van www.atlas1868.nl.
De topografische informatie over Rotterdam is gebaseerd op de uitstekende site van de familie Engelfriet.

The Google Maps implementation is based on Mike Williams's Google Maps API Tutorial.
De Municipalities Atlas scans have been taken — with permission — from www.atlas1868.nl.
De topographical information on Rotterdam is based on the excellent site of the Engelfriet family.